" A csomagtartó is akkora, amely megbízhatóan kiszolgálja a családot akár egy utazásra, akár több gyerek iskolatáska/tornazsák napi felszerelésének elhelyezésére, akár egy nagyobb bevásárlásra. "

A Mercedes-Benzről elsősorban a kiemelkedő minőség jut az eszünkbe. A minőség azonban nem csak magának az autónak a minőségére vonatkozik, hanem a funkcionalitásra is.  

Néhány napig egy 2019-ben forgalomba helyezett Mercedes-Benz B-osztályt vezethettem. 1461 köbcentis dízel motor, 85 kilowatt, azaz 116 lóerő, az autó saját tömege 1485 kg. Egyszóval egy átlagos méretű és teljesítményű autóról beszélünk. Nem kisautó, de nem is nagy. És tulajdonképpen a méret-minőség-teljesítmény arány az, ami nagyon el van találva. Mondhatnánk, hogy városi autó, de mivel Érdről indulva élem az életem Budapesten, ezért hamar rájöttem, hogy ez egy tökéletes agglomerációs autó.
Az autóban kényelmesen fér el négy ember, én a 187 centimmel elöl és hátul is komfortosan éreztem magam. A csomagtartó is akkora, amely megbízhatóan kiszolgálja a családot akár egy utazásra, akár több gyerek iskolatáska/tornazsák napi felszerelésének elhelyezésére, akár egy nagyobb bevásárlásra.Az autó otthonosan mozog autópályán és a városban is. A 116 lóerő bőven elég a kigyorsításra még komfort fokozatban is, a Sport fokozat pedig tényleg sportossá teszi az autót. Alapvetően elmondható, hogy könnyen vezethető autóról van szó, jól reagál a vezető minden mozdulatára. Igaz ez a parkolásra is, nem csak az autó méretei, hanem a parkolást segítő rendszer is elősegíti, hogy még a budapesti parkolóhely őrületben is könnyen tudjunk helyet találni a járművünknek.

Természetesen sok múlik azon, hogy ki milyen extrákat választ vásárláskor, de ez az autó már szerényebb felszereltséggel is kiszolgálja egy család mindennapi életét. Arról nem is beszélve, hogy a fogyasztás átlaga közel 8500 kilométeren 5,7 liter, amit ráadásul én vegyes országúti-városi használattal nem is értem el.

Egyszóval, ez az autó nem csak önmagában minőségi, de az életünk minőségét is nagyban emeli.

Partnereink