A KIA GYŐR TESZTELŐ cikksorozatunk első résztevője Dr. Fülöp Dénes győri ügyvéd, aki saját tapasztalatait osztja meg az olvasókkal az új KIA PROCEED -ről.

Cikksorozatunk első állomásaként felkértük dr. Fülöp Dénes győri ügyvéd, hogy próbálja ki a KIA új PROCEED modelljét és ossza meg tapasztalatait az olvasókkal.

Az AUTENTIK Csoportnak köszönhetően alkalmam volt kipróbálni a KIA új PROCEED modelljét. A próbára készülődve izgatottan néztem utána a rendkívül divatosan hangzó típusnév jelentésének. Angolul leginkább a – halad, folytatódik, megy – szavak szinonimája, míg az ügyvédi szakmám alapjául szolgáló latin nyelvben is megtalálható, ahol eljárást jelent. A pozitív sugallatú névhez rendkívül dinamikus külső és motorválaszték társul. Első ránézésre egy kombikupé hatását kelti. A látvány mögött célszerűség is rejlik, hiszen ebből eredően jól rakodható, az ívelt tető pedig nagyon sportossá teszi.

A belső tér igényeimnek megfelelő, jól felszerelt vezetésbiztonsági és kényelmi rendszerekkel, minden kézre áll. A különleges formák együttese sportosan elegáns megjelenést kölcsönöznek, így az autó külseje és belseje teljes összhangban van egymással. Tökéletesen kommunikált a multimédia rendszer a telefonommal, ami nagy könnyebbség a sok telefonhívás lebonyolításához. Nagyon sok irodai ügyet kell menet közben megbeszélnem, így az Apple CarPlay alkalmazással jó pár dolgot el tudok intézni.

A városban közlekedve sokan felkapták a fejüket a látványra. A laikus számára hátulról könnyen összetéveszthető akár egy Porsche Panamera-val, az ívek és a lámpák miatt. Negatívumként a lőrés szerű hátsó ablakot említeném, amit szokni kell, de ez a már említett sportos külső velejárója.

Összegzésként elmondhatom, hogy jó tapasztalatokat szereztem az autót használva, amely gyors városi közlekedésre, de túraautózásra is nagyon megfelelő. Egy aktív hétvégén, a wakeboard nyáron, a snowbard deszkám télen könnyen a csomagtérbe dobhatom, így már sportos hangulatban érkezem a pályára.

Köszönöm a márkakereskedésnek, hogy lehetővé tették számomra a megismerkedést a modellel, ami akár egy tulajdonosi jogviszony megalapozása is lehet.

Partnereink