A Volvo Cars megháromszorozza genti üzeme elektromosautó-gyártó kapacitását, miután 2020-ben meredeken emelkedtek a vállalat elektromosautó-eladásai

A Volvo Cars megháromszorozza a belgiumi Gent városában működő üzemének elektromosautó-gyártó kapacitását, felkészülve a hálózatról tölthető akkumulátoros Recharge modellcsalád iránt mutatkozó, gyorsan növekvő keresletre.

  A Volvo Cars azt követően jelentette be a gyártókapacitás fokozását, hogy a 2020. naptári évben jelentős mértékben emelkedett a Recharge modellek iránti kereslet. 2019-hez képest a tavalyi évben több mint megduplázódott a Recharge modellek részesedése az eladásokból. 
  A Volvo 2022-re meg kívánja háromszorozni genti üzemének jelenlegi elektromosautó-gyártó kapacitását, amely így az üzem teljes gyártókapacitásának mintegy 60 százalékát fogja kitenni. 

  Gentben már folyik a második tisztán elektromos Volvo gyártásának előkészítése: a 2021 folyamán gyártásba kerülő típus a vállalat moduláris CMA padlólemezére épül. Jelenleg is Gentben készül a Volvo első tisztán elektromos típusa, az XC40 Recharge, valamint az XC40 szabadidőjármű plug-in hibrid kivitele. 

  „A Volvo jövője elektromos; Recharge modelleink nyilvánvalóan elnyerték ügyfeleink tetszését.” – mondta Javier Varela, a Volvo globális ipari tevékenységeiért és minőségért felelős igazgatója. „Modellkínálatunk folyamatos, egyre szélesebb körű villamosításában és gyártókapacitásunk növelésében egyaránt úttörő szerepet játszik a genti üzem, követendő példaként lépve fel a vállalat egész globális gyártóhálózata számára.” 

  A Volvo Cars feltett szándéka, hogy prémium elektromosjármű-gyártóvá váljon, és ezzel összhangban az elkövetkező évek során számos tisztán elektromos járművet hoz forgalomba. A vállalat tervei szerint 2025-re globális eladásainak 50 százalékát teszik majd ki a tisztán elektromos járművek, a fennmaradó 50 százalékot pedig plug-in hibrid modellek fogják adni. 
  Gent a Volvo Cars globális gyártóhálózatának első olyan tagja, ahol megkezdődött a tisztán elektromos járművek gyártása, ugyanakkor a vállalat további üzemeinek is szerepet szán az elektromos gyártókapacitás fokozásában. 

  A Volvo Cars a múlt hónapban jelentette be, hogy villanymotorokat fog összeszerelni a svédországi Skövde városában működő hajtáslánc-gyártó üzemében, az évtized közepére pedig megvalósítja az e-motorok teljes körű házon belüli gyártását. A vállalat a következő években 700 millió svéd koronás beruházással segíti elő ezen célkitűzés megvalósulását. A Volvo Cars jelentős beruházásokkal támogatja az új generációs Volvo modellekbe szánt villanymotorok házon belüli tervezését és fejlesztését. 

Forrás: www.media.volvocars.com


Partnereink