.

A tisztán elektromos Volvo C40 Recharge maximális ötcsillagos minősítést szerzett az Euro NCAP 2022-es tesztjén, és ezzel ugyanúgy a jelenleg kapható legbiztonságosabb autók közé tartozik, mint a Volvo modellkínálat összes többi tagja.

Az új teszteredménnyel folytatódik a Volvo Cars sikersorozata az Euro NCAP biztonsági vizsgálatain: az Euro NCAP által tesztelt, jelenleg kapható Volvo gépkocsik ugyanis egytől egyig ötcsillagos minősítést szereztek a szervezet biztonsági vizsgálatán.

Az C40 Recharge különösen magas pontszámokat ért el az utasvédelem, valamint a vezetőtámogató rendszerek terén, köszönhetően annak a biztonsági alapfelszerelésnek, amely kiemelkedően gazdagnak számít a méretosztályában. Ezek a technológiák számtalan helyzetben nyújtanak támogatást és védelmet; többek között segítenek a vezetőnek észlelni és elkerülni az ütközéseket, a forgalmi sávban tartják a gépkocsit, és enyhítik a véletlen útelhagyás következményeit.
„A biztonság terén mindig vezető pozícióra törekszünk.” – mondta Malin Ekholm, a Volvo Cars biztonsági központjának vezetője. „Ez annyit tesz, hogy autóink fejlesztése során a legszigorúbb normákat és előírásokat tartjuk szem előtt – ezek közül jó néhánynak a megalkotásában egyébként magunk is aktívan részt vettünk. Ezért bármelyik Volvo modell mellett döntenek, ügyfeleink mindig biztosak lehetnek abban, hogy szeretteikkel együtt a világ egyik legbiztonságosabb autójában utaznak.”

A 2021-ben bevezetett C40 Recharge a Volvo Cars második tisztán elektromos típusa. Az elkövetkező évek során a Volvo Cars – az autóipar egyik legambiciózusabb villamosítási stratégiájának keretében – elektromos gépkocsik vadonatúj családját készül bevezetni.

A hagyományos autógyártók közül a Volvo Cars a világon elsőként hirdette meg teljes körű villamosítás programját, amelynek keretében 2030-tól kizárólag tisztán elektromos járműveket készül forgalmazni. Ezek az akkumulátoros elektromos modellek várhatóan már 2025-ben a márka globális eladásainak 50 százalékát fogják kitenni. Összhangban a Volvo Cars azon célkitűzésével, hogy megőrizze pozícióját, mint a globális autóipar vezető biztonsági szakértője, az új generációs Volvo modellek a biztonság terén is új mércét állítanak majd.

-------------------------------

A Volvo Cars 2021-ben

A Volvo Car Group üzemi eredménye 20,3 milliárd svéd korona volt. Az időszak árbevétele összesen 282,0 milliárd svéd koronát tett ki, miközben a vállalat globális eladásai elérték a 698 700 darab gépkocsit.

A Volvo Car Group: céginformációk

A Volvo Cars vállalatot 1927-ben alapították. Ma az egyik legismertebb és legelismertebb autómárka a világon, amely a világ több mint 100 országában szolgálja ki ügyfeleit. A Volvo Cars vállalatot „VOLCAR B” azonosító alatt jegyzik a Nasdaq Stockholm értéktőzsdén.

A Volvo Cars arra törekszik, hogy személyes, fenntartható és biztonságos módon biztosíthassa ügyfeleinek a Mozgás Szabadságát. Ez a szándék tükröződik a vállalat azon célkitűzésében, hogy 2030-ra kizárólag elektromos járműveket gyártson és forgalmazzon, valamint azon vállalásában, hogy szénlábnyomát folyamatosan csökkentve 2040-re elérje a teljes körű klímasemlegességet.

2021 decemberében a Volvo Cars mintegy 41 000 alkalmazottat foglalkoztatott teljes munkaidőben. A Volvo Cars székhelye a svédországi Göteborgban található; a termékfejlesztés, a marketing és az adminisztratív funkciók döntően ugyanitt működnek. A Volvo Cars autógyártó üzemei Göteborgban (Svédország), Gentben (Belgium), Dél-Karolinában (USA), valamint Csengtuban, Tacsingban és Taizhouban (Kína) működnek. A vállalat emellett kutatás-fejlesztési és formatervezési központokat működtet Göteborgban, Camarillóban (USA) és Sanghajban (Kína).

További információk:

Volvo Cars sajtókapcsolatok

+46 31-59 65 25

media@volvocars.com

Volvo Cars befektetői kapcsolatok

Anna Oxenstierna

+46 31-793 94 00

investors@volvocars.com


Partnereink